دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

عراقچی: شراکت راهبردی ایران و چین، آهنین است

وزیر خارجه ایران تاکید کرد که «شراکت راهبردی ایران و چین به دلیل پیوند‌های فرهنگی و تمدنی، آهنین است».
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۳ - ۰۸ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 28
کد خبر: ۲۶۶۸۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان سفر به پکن، گزارشی را از محتوای دیدار‌های خود ارائه کرد.

عراقچی روز شنبه و با انتشار تصویری از دیدار با «وانگ یی» همتای چینی خود، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شراکت راهبردی ایران و چین به این دلیل که زیربنای آن پیوند‌های فرهنگی و تمدنی است و ریشه در ارزش‌ها و منافع مشترک دارد، آهنین است».

وزارت خارجه ایران نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این دیدار، طرفین با تاکید بر اراده رهبران ۲ کشور برای تحکیم و توسعه روابط راهبردی ۲ کشور، آخرین وضعیت روابط در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری، انرژی، حمل و نقل، راه‌های تقویت مناسبات دوجانبه و گسترش همکاری‌ها در چارچوب برنامه همکاری جامع ۲ کشور را مورد بررسی قرار دادند.

عراقچی در این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه و استحکام روابط بین دو ملت ایران و چین به‌عنوان ۲ تمدن و فرهنگ ریشه‌دار در آسیا، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران از هیچ کوششی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های فراوان تعامل مشترک با چین فروگذار نمی‌کند و برنامه ۲۵ ساله را مبنای محکمی برای توسعه مناسبات در عرصه‌های مختلف می‌داند.

وزیر امور خارجه چین نیز با اشاره به اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک قدرت فعال و مهم در غرب آسیا و برخوردار از ظرفیت‌های طبیعی، جغرافیایی و انسانی، بر عزم رهبران چین برای تقویت هر چه بیشتر روابط تاکید کرد.

وزیر خارجه ایران در ادامه مطلب خود در شبکه اجتماعی ایکس تاکید کرد که «با روند رو به گسترش درگیری و تروریسم در منطقه ما - در بحبوحه تلاش‌های بدخواهانه برخی برای سلطه‌گری در سطح جهانی - ایران و چین بیش از هر زمان دیگری مصمم به برقراری حاکمیت قانون و حفظ ثبات هستند».

عراقچی با اشاره به بیانیه مشترک ایران و چین در پایان این سفر، نوشت: «همان‌طور که بیانیه مشترک امروز ما در پکن به درستی تاکید می‌کند، غرب آسیا (خاورمیانه) متعلق به مردم غرب آسیاست ... آینده و سرنوشت آن باید به دست خود مردم غرب آسیا تعیین شود».

در پایان رایزنی‌های دوجانبه وزیران خارجه ایران و چین تفاهمات مشترک بین ۲ کشور اعلام شد که در بخشی از آن آمده است: منطقه خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است و میدان درگیری برای بازی‌های کشور‌های بزرگ نیست و نباید قربانی مطامع و درگیری‌های ژئوپلیتیکی کشور‌های خارج از منطقه شود. آینده و سرنوشت کشور‌های خاورمیانه باید به دست خود مردم خاورمیانه تعیین شود.

طبق این بیانیه «جامعه بین‌المللی باید به صورت جدی به حاکمیت ملی، امنیت، ثبات، وحدت و تمامیت ارضی کشور‌های خاورمیانه احترام بگذارد؛ به مطالبات منطقی کشور‌های خاورمیانه توجه داشته باشد؛ به تصمیم‌های مستقل ملت‌های خاورمیانه احترام بگذارد؛ احترام به تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم کشور‌های خاورمیانه را حفظ کند و برای تقویت صلح و ثبات خاورمیانه نقش سازنده‌ای ایفا کند».

در این بیانیه همچنین آمده است: «راه برقراری ثبات و آرامش در خاورمیانه پایبندی به اصل راه حل سیاسی، بر مبنای حقوق بین‌الملل و بدون مداخله خارجی است». / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار